Haber

Bavyera Eyaleti Şansölyesi’nin Almanya’daki Yahudi karşıtı olduğu iddia edilen posterle ilgili açıklaması

Almanya’da, gençliğinde Yahudi aleyhtarı bir poster hazırladığı iddia edilen Özgür Seçmenler (FW) Başkanı Bavyera Eyaleti Şansölyesi Markus Söder ve eyaletin EkonomiBakanı Hubert Aiwanger’in görevinden alınmasına gerek olmadığını söyledi.

Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Lideri Söder, Münih’te düzenlediği basın toplantısında, Aiwanger’den hem yazılı hem de kişisel yanıtlar aldığını ve sonuç olarak görevden alınmasına gerek olmadığını belirterek, şunları ekledi: Ölçülü veya orantılı bir karar olsun.” dedi.

Aiwanger’in gençliğinde yaptığı hatalardan dolayı özür dilediğini ve pişmanlık duyduğunu kaydeden Söder, “Bugüne kadar broşürü onun yazdığına ya da dağıttığına dair bir kanıt yok. Biz yaşlandığımız zamandaki gibi değiliz.” söz konusu.

Hubert Aiwanger de Söder’in kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Görevden alınmam için bir neden olmadığını günlerdir dile getiriyorum.” dedi.

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde, Aiwanger’in Burkhart Lisesi 11. sınıfta okurken Yahudi aleyhtarı içerikli bir poster hazırladığı ve bunu okulda yaymakla suçlandığı iddia edildi.

Söder liderliğindeki CSU ve Aiwanger liderliğindeki FW’nin iktidarda olduğu Bavyera’da eyalet parlamentosu seçimleri 8 Ekim’de yapılacak.

erbaaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu