Ekonomi

Avery Dennison güçlü bir ilk çeyrek geçirdi, analist tahminlerini aştı

MENTOR, Ohio – Avery Dennison Corporation (NYSE:AVY), analist beklentilerini 0,14 $ aşarak 2,29 $’lık ilk çeyrek düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) ile 2024 mali yılına güçlü bir başlangıç yaptığını bildirdi. Şirketin net satışları, 2,14 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz üzerinde 2,15 milyar dolara ulaşarak geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %4’lük bir artış kaydetti.

Başkan ve CEO Deon Stander güçlü performansı, özellikle önemli hacim artışı ve marj genişlemesi görülen Malzeme Grubundaki daha yüksek hacim ve verimlilik kazanımlarına bağladı. Çözümler Grubu da yüksek değerli kategoriler sayesinde güçlü bir büyüme kaydetti. Hazır giyim ithalatının talebin altında kalmasına rağmen, şirket 2024 ortasına kadar hazır giyim sektöründe normalleşme bekliyor.

Avery Dennison, 2024 yılının tamamı için raporlanan EPS beklentisini 8,60 ila 9,10 dolar aralığında revize etti. Düzeltilmiş EPS beklentisi ise değişmeyerek 9,00 ila 9,50 dolar arasında kaldı. Analist konsensüsü olan 9,31 $ ile karşılaştırıldığında, şirketin tahmin aralığının orta noktası (9,25 $) beklentilerin biraz altında kalıyor.

Şirketin bilançosu, ilk çeyrek sonunda 2,3x olan net borç/düzeltilmiş FAVÖK oranı ile güçlü kalmaya devam ediyor. Avery Dennison, 16 milyon dolar karşılığında 0,1 milyon hisse geri satın alarak ve hisse sayısını geçen yıla göre 0,3 milyon azaltarak hissedarlara değer kazandırmaya devam ediyor.

Stander, şirketin kârlı büyümeyi sermaye disiplini ile dengeleyerek uzun vadeli değer yaratma stratejilerine olan güvenini dile getirdi. “Yıla güçlü bir başlangıç yaptık. İlk çeyrekte, daha yüksek hacim ve verimlilik kazanımlarının etkisiyle önemli bir kazanç artışı sağladık” diyen Stander, ekibin dayanıklılığı ve kararlılığının altını çizdi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu